All American Quarter Horse Congress geannuleerd

28/07/2020 – Aan de All American Quarter Horse Congress, simpelweg de Congress genoemd, gaat een interessant verhaal vooraf. Het begon in 1966. De toenmalige voorzitter van de OQHA, (Ohio Quarter Horse Association), wijlen Blair Folck, had het Charolais Cattle Horse Congress in St. Louis in Missouri bijgewoond. Hij was dolenthousiast over het succes van de wedstrijd en voorspelde dat eenzelfde type programma kon worden overgenomen voor Quarter Horses, onder de paraplu van de AQHA. Na maanden van overleg en afwegen van de voor- en nadelen ging het OQHA Bestuur akkoord onder voorbehoud dat er voor 1 mei 1967 $ 10.000 beschikbaar zou zijn. Dit lukte ruimschoots en de allereerste editie van de Congress was een feit. De Congress had plaats vanaf 3-5 november 1967 op de Ohio State Fairgrounds in Columbus, Ohio. De 3-daagse wedstrijd bleek een groot succes.
Anno 2020, 53 jaar na de allereerste editie, staat de Congress bekend als het grootste evenement ter wereld voor Ă©Ă©n enkel ras. De 3 dagen zijn inmiddels uitgebreid naar 4 weken, met globaal 25.000 inschrijvingen en 6.000 deelnemende paarden. Er wordt meer dan $ 3 miljoen uitgereikt in geld- en zaakprijzen en het evenement trekt zo’n 650.000 bezoekers naar de regio.
De Congress zou dit jaar plaatshebben vanaf 25 september – 25 oktober, zoals altijd in Columbus , maar met pijn in het hart heeft OQHA Bestuur besloten het evenement te annuleren, gebaseerd op de kennis en onzekerheid die heerst rondom de COVID-19 pandemie.

©2020 WRS Nieuws


Category: Nederlands

error: Content is protected !!