Belgen kwalificeren 6 paarden voor IRHA Open Futurity finale 3-jarigen

11/12/2018 – De tweede voorronde van de € 390.000 added IRHA Open Futurity voor 3-jarigen is vandaag in Cremona (IT) afgerond. De Belgische ruiters deden het fantastisch: zij kwalificeerden 6 paarden voor de Level 4 finale. Met de merrie Smart Little Ruffle [Smart Spook] van Brigitte Steiner reed Ann Fonck de samengestelde score 441,5. Met de merrie NF Shining Whiz [Colonels Shining Gun] van David Perneel en Kim Windey reed Cira Baeck de samengetelde score  441,0 en met de hengst Sailorsarcofpride BB [Whizasunnysailor BB] van Rüdiger Diedenhofen de samengestelde score 436,5; Met de hengst CSG Shinethingun [Colonels Shining Gun] van Katarzyna Roleska reed Bernard Fonck de samengestelde score 440,5, met de hengst Spook Sunburst [Great Sun Burst] van Koen Symoens de samengestelde score 434,5 en met de hengst GP Hot Revolution [Einsteins Revolution] van Golden Paint Ranch de samengestelde score 434,5. Ann ging aan de leiding, gevolgd door Cira op plaats 2 en Bernard op plaats 3.
De samengestelde top score in Level 3, een 439,5, is gereden door de Italiaan Manuel Cortesi en de hengst PC Tinsel Whiz [Hollywoodstinseltown] van Azienda Agricola Cortesi Piero. De voorronde van zowel Level 2 als Level 1 wordt met de samengestelde score 437,0 aangevoerd door de Sloveen Gal Grahelj en de hengst Walla Whiz A Dun It [Walla Wallla Whiz] van Katja Zrimsek.
Gelijktijdig met de tweede voorronde van de IRHA Futurity werd de tweede voorronde en tevens finale van de Italiaanse Quarter Horse Associatie Futurity voor 3-jarigen verreden. Cortesi en PC Tinsel Whiz claimden de titel. Met de merrie PC Fogger Dream [Magnum Chic Dream] claimde Cortesi met de samengestelde score 437,5 tevens de reserve titel en met de merrie PC Nana For Me [Dualin For Me] eindigde hij met de samengestelde score 436,5 op plaats 3 van het podium. De paarden zijn allen in het bezit van Azienda Agricola Cortesi Piero.
De finales worden op zaterdag 14 december verreden. De competitie is live te volgen via https://www.youtube.com/watch?v=3ca7jpVJiiQ.

©2018 WRS Nieuws

Foto: Ann Fonck en Smart Little Ruffle. Foto:  Andrea Bonaga, IT


Category: Nederlands

error: Content is protected !!