FISE toont interesse om FEI kampioenschappen 2022 te organiseren

19/02/2019 – Na het debacle verleden jaar in Tryon heeft de FEI besloten de Wereld Ruiter Spelen 2022 niet in de traditionele setting te laten plaatshebben, maar op te splitsen in 8 aparte wereldkampioenschappen. Naties kunnen bieden voor de organisatie ofwel één of meerdere wereldkampioenschappen.
De FISE (Federazione Italiana Sport Equistri] heeft op 14 februari aan de FEI laten weten interesse te hebben in de organisatie van de 2022 wereldkampioenschappen Dressuur, Para Dressuur, Springen, Eventing, Voltige en Reining. Als locatie is genoemd het volledig gerenoveerde Centro Ippico Tenuta Santa Barbara op het landgoed Santa Barbara di Bracciano in de regio Lazio. Het landhoed Santa Barbara di Bracciano strekt zich uit over 180 hectare grond. Het hippisch centrum beschikt onder andere over 5 overdekte en 3 onoverdekte wedstrijdarena’s, 300 vaste boxen met ruimte voor uitbreiding tot 1000 boxen, een veterinaire kliniek en een dekstation. 
Volgens FISE voorzitter Marco de Paolo, “is dit de eerste stap naar 2022. De FISE gaat nu verifiëren of Italië aan de minimum eisen kan voldoen en over voldoende financiële middelen kan beschikken zonder daarbij de staatskas te veel te belasten.” Italië heeft eerder d0e FEI Wereld Ruiter Spelen georganiseerd; dat was in 1998 in Rome, wat betekent dat de FISE het klappen van de zweep kent.
Het biedproces is nog open tot en met 28 februari 2019. In november 2019 zal de FEI tijdens haar jaarlijkse algemene vergadering een beslissing nemen.

©2019 WRS Nieuws


Category: Nederlands

error: Content is protected !!