Jody Fonck verrassend sterk op NRHA EAC

Jody Fonck verrassend sterk op NRHA EAC

01/08/2021 – De Belgische jeugdruiter Jody Fonck kan met trots terugkijken op haar deelname aan het NRHA European Affiliate Championship dat gisteren op de Tuse Creek Ranch in Regstrup (DK) is afgerond.
In de Limited Non Pro klasse (46 deelnemers) reed de 14-jarige de 12-jarige merrie Chic Chic Hoorah [Smart Spook] met de score 216,0 naar de titel die zij deelde met de Zweedse Sara Nordin en de 9-jarige ruin Chex Little Legend. Plaats 3 op het podium was met een 215,0 voor de Finse Elena Wuorimaa en de 8-jarige ruin One Last Nite [Gunners Special Nite]. De Belgische Silke Hendrix belandde met haar 7-jarige merrie AM Lil Birdy Gun [Colonels Shining Gun] met de score 214,0 net naast het podium.
De klasse Youth 14-18 (16 deelnemers) eindigde eveneens in een co-Championship. Zowel de Duitse Freya Waida als de Deense Nicoline Andersen reden de score 215,0. Waida met de 9-jarige ruin Smart SS Spook BB [Smart Spook] tussen de teugels en Andersen aan boord van de 7-jarige merrie This Dun Is Spaton [Spat Olena]. Jody reed met zowel Chic Chic Hoorah als met de 6-jarige ruin HR Spooks Revolution [Spooks Gotta Whiz] de score 214,5 en eindigde daarmee met beide paarden op plaats 3.
In de Non Pro klasse (16 deelnemers) reed Jody met HR Spooks Revolution de winnende score 218,0. De reserve titel ging met een 216,0 naar de Noorse Anniken Nystrøm Holth met haar 4-jarige merrie Eineyswhiz [Einsteins Revolution]. Met de score 214,0 werd plaats 3 gedeeld door de Oostenrijkse Julia Gaupmann met de 11-jarige hengst Tinseltownsmokingun [Gunner] en Nordin met Chex Little Legend.

©2021 WRS Nieuws

Foto: Jody Fonck en HR Spooks Revolution. Foto: PhotoMi, DK

error: Content is protected !!