Pale Face Dunnit passeert NRHA $ 2 miljoen grens

Pale Face Dunnit passeert NRHA $ 2 miljoen grens

14/11/2020 – In nog geen 2 jaar tijd reden de nakomelingen van Pale Face Dunnit $ 1 miljoen aan NRHA verdiensten bij elkaar. De 13-jarige palomino hengst is een zoon van Gunner uit Lena Dun It, een dochter van Hollywood Dun It. Pale Face Dunnit is momenteel gezamenlijk eigendom van Schmersal Reining Horses en Silver Spurs Equine.
Eind 2018 passeerden de nakomelingen van Pale Face Dunnit de grens van $ 1 miljoen aan NRHA verdiensten en recentelijk is de grens van $ 2 miljoen gepasseerd. De meest verdienende nakomeling van Pale Face Dunnit, alias Gold Digger, is de 6-jarige merrie Face The Attitude uit Miss Lil Addy Tude, een dochter van Whizard Jac. In 2017 zette de merrie onder de hand van Craig Schmersal de NRHA L4 Open Futurity op haar naam. Dit jaar won dochter Addisyn aan boord van de merrie de NRBC L3 Non Pro Champion- en NRBC L4 Non Pro Reserve Champion titel. Met $ 197.390 aan NRHA verdiensten is Face The Attitude een ware Gold Digger nazaat.
Pale Face Dunnit zelf reed in zijn reining carrière, in eerste instantie onder de hand van Randy Paul en later met Craig Schmersal in het zadel, > $ 70.000 aan NRHA verdiensten bij elkaar. Pale Face Dunnit is de 25ste NRHA $ 2 Million Sire.

©2020 WRS Nieuws

Foto: Pale Face Dunnit en Craig Schmersal. Foto: John Brasseaux, USA, met dank aan Ginger Schmersal

error: Content is protected !!