1 Champion- en 3 Reserve Champion titels voor Jody Fonck

1 Champion- en 3 Reserve Champion titels voor Jody Fonck

17/06/2023 – Tegen het einde van de NRHA Germany Non Pro Breeders Derby finales welke gisteren in de Ostbayernhalle in Rieden-Kreuth (DE) zijn verreden, liep de spanning op, vooral bij de Belgische deelnemers. Met nog 5 combinaties betrad jeugdruiter Jody Fonck die met de 7-jarige ruin Smart Spooky Joe [Lil Joe Cash] de arena voor deelname aan zowel de € 3.900 added L2- als de € 7.200 added L3-, de € 17.100 added L4- en de Youth divisie. In L4, L3 en L2 stond op dat moment Justin Ketterer (DE) met de 11-jarige hengst Jacs Electric Snap [Jacs Electric Spark] met een 216,5 aan de leiding gevolgd door Siebe van Bekhoven (BE) die met zijn 8-jarige ruin WS Check My Pedigree [Wimpys Smoking Gun] een 216,0 had gereden.
Op een oneffenheidje in de spins na was weinig op de proef van Jody aan te merken. Zij maakte haar proef af met goede stops en rollbacks en met de score 217,0 nam Jody niet alleen de leiding in L4, L3 en L2 over, maar stelde tevens de titel in de Youth divisie veilig. Jody bleef deze positie behouden tot aan de allerlaatste start: Michelle Meibaum (DE) met de 11-jarige hengst Star Sailor Whiz [Star Spangled Whiz]. Meibaum liet weinig aan het toeval over en met een fantastisch gereden proef claimde zij met de score 222,0 zowel de L4- als L3 en L2 Derby Champion titel. De reserve titels in deze 3 divisies alsmede de Youth Champion titel zijn voor Jody. Een prachtige prestatie. Jody: “Ik ben heel blij hoe mijn proef is gegaan en ik vond het ook wel heel spannend om mijn eerst L4 finale te rijden, maar ‘Joe’ heeft mij er doorheen geholpen. Het is een heel eerlijk showpaard. Hij is een beetje nerveus, maar hij doet altijd zijn best en laat mij niet in de steek. Ook nu niet, hij deed alles wat ik vroeg. Ik ben niet alleen mijn ouders heel dankbaar dat ik de kans krijg om dit soort leuke en eerlijke paarden te mogen rijden, maar ook het team en mijn vrienden die achter me staan. Ik ben erg gemotiveerd om een net zo goed te worden als mijn ouders in alle opzichten, zodat ik het bedrijf later zo goed mogelijk kan overnemen.” Ann Fonck: “Jody gaat er stapje voor stapje wel komen. Dit was weer een hele ervaring. Op welke plaats ze dan eindigt was van ondergeschikt belang, de leerschool en het vertrouwen zijn belangrijker. Maar begrijp me niet verkeerd: wij zijn natuurlijk heel blij met dit resultaat en trots op haar. Als Jody zo door gaat, dan kan ik over 5 jaar met pensioen haha.”
De titel in L1 ging met de score 216,0 naar Laura Schmitz en de 9-jarige ruin Kangaroosta [Little Banty Rooster]; de reserve titel met een 213,5 naar Stefan Löffner (DE) en de 5-jarige merrie Stepup For Lil Gun [Lil Gun].

©2023 WRS Nieuws

Foto: Jody Fonck en Smart Spooky Joe. Foto: Art&Light Photography, DE

error: Content is protected !!