4 NRHA European Derby Champion titels voor jeugdruiter Karasova

4 NRHA European Derby Champion titels voor jeugdruiter Karasova

Sara Karasova – KH Yankee Step

Fabio de Iulio – RS Cronos Jac

01/11/2021 – De NRHA European Derby welke in het raamwerk van Equitá Lyon (FR) is verreden is gisteren afgrond met de Non Pro finales met in totaal 29 combinaties aan start. Als eerste aan start legde Jürgen Pritz (AT) de lat voor L4 (19 finalisten) met de 8-jarige merrie Rose Of Mercedes [Cromed Out Mercedes] op 214,0. Als tweede aan start verhoogden Dries Verschueren en de 8-jarige ruin Missedouttinseltown [Hollywoodstinseltown] deze naar een 215,0 en wat later in de wedstrijd met de 6-jarige merrie Smart Little Ruffle [Smart Spook] naar een 215,5. Het was uiteindelijk Fabio de Iulio (IT) die met de 5-jarige hengst RS Cronos Jac [RS Great Jac Feona] met de score 218,5 de titel claimde. De reserve titel moest Verschueren delen met Alex Kubli (CH) en de 8-jarige hengst Gunna Ruf Ya [Gunnatrashya] die eveneens een 215,5 reed.
De 215,5 was het uitgangspunt voor een 3-voudige run-off voor de L3 titel (19) tussen Verschueren, Kubli en jeugdruiter Sara Karasova (CZ) met de 6-jarige ruin KH Yankee Step [Rowdy Yankee]. De run-off pakte uit in het voordeel van Karasova. Karasova claimde niet alleen de L3-, maar ook de L2-, L1 en Youth Derby Champion titel. Verschueren en Kubli deelden de L3 reserve titel. De reserve titel in L2 (19) werd met de score 214,0 gedeeld door Pritz, Bo Brutsaert (BE) en de 5-jarige merrie KB CJ Gun [CJ Whiz] en George Sternberg Allen (GB) en de 8-jarige ruin Colonel Chic Dream [Magnum Chic Dream]. In L1 was de reserve titel voor Sternberg Allen.
De reserve titel in de jeugd divisie (4) was met de score 213,0 voor Thea Karasova en de 5-jarige ruin Playin For Big Guns [Tinseltownsmokingun]; plaats 3 van het podium met de score 212,0 voor Pauline Engel (DE) en de 7-jarige merrie Gumpatrashya [Gunnatrashya].
De APHA L4 Non Pro Derby, klasse in klasse verreden met de NRHA Derby finales, werd met de score 213,0 beslist in een ex aequo tussen Stephanie Blessing (CH) met de 5-jarige merrie Dance Gotta Gun [Spooks Gotta Gun] en Markus Spreitzhofer (AT) met de 8-jarige ruin Cant Hide A Gun [The Big Gun].
Het stof uit Lyon waait nu richting Cremona (IT) waar vanaf 11 tot en met 20 november de NRHA European Futurity voor 4-jarige paarden gelijktijdig met de IRHA Futurity voor 3- en 4-jarige paarden wordt verreden.

©2021 WRS Nieuws

Fotografie: Wanted Photos, IT

error: Content is protected !!