Copyride maakt oversteek naar USA

Copyride maakt oversteek naar USA

16/08/2021 – Het komt zelden voor dat een in Duitsland gefokt- en in Polen getraind paard naar Amerika wordt verkocht, maar onlangs heeft de 5-jarige ruin Copyride [Colonels Shining Gun x Finest Copyshot] de oversteek gemaakt. Copyride is gefokt door de Duitse Anja Deutzmann en was eigendom van de Poolse Katarzyna Roleska. Copyride maakte vooral indruk op de IRHA Futurity voor 3-jarigen in 2019, waar hij onder de hand van de Pool Lukasz Czechowics met de score 223,0 de L4 Open co-Champion titel claimde. Copyride is verkocht aan de van origine Oostenrijkse NRHA 1 Million Dollar Rider Martin Mühlstätter die zijn thuisbasis heeft in Scottsdale, Arizona. Even was er sprake van dat Mühlstätter de ruin zou starten in de Run For A Million welke vanaf 18 tot en met 21 augustus in de South Point Arena and Equestrian Center in Las Vegas, Nevada, wordt verreden, maar naar nu blijkt komt Mühlstätter aan start met de in eigen bezit zijnde 7-jarige hengst Spooks Grand Slam [Spooks Gotta Whiz x Shiney Diamond Lady].
In 2019 werd ook een paard vanuit Europa overgevlogen naar Amerika om deel te nemen aan de allereerste editie van The Run For A Million. Dat was de toen 8-jarige hengst Custom Made Gun [Gunner x Custom Made Dunit] in bezit van de Italiaanse Maria Cecilia Fiorucci. Custom Made Gun werd uitgebracht door Cade McCutcheon en met de score 229,5 samen met Craig Schmersal en de toen 6-jarige hengst No Smoking Required [Gunner x Icing Required] uitgeroepen tot co-Champion.
Naast de Run For A Million competitie staan een $ 100,000 Shoot Out, $ 50,000 Freestyle Reining op uitnodiging en een $ 50,000 Non Pro- en Rookie Championship op het programma. De Run For A Million competitie wordt op zaterdag 21 augustus verreden.
De actie in Vegas is live te volgen.

©2021 WRS Nieuws

Foto: Copyride en Lukasz Czechowics, 2019. Foto: Troullioud Fotografie, NL

error: Content is protected !!