Jimmy

Jimmy

23/01/2023 – In 2010 maakte een Nederlandse ‘polder jongen’ met de naam Jimmy van der Hoeven de oversteek naar de USA om meer te leren over de training van reining paarden. Jimmy vond een warm bed bij Casey en Kathy Hinton op de Cedar Ridge Stallion Station in Whitesboro, Texas. Daar kreeg hij alle kansen om zichzelf te ontwikkelen tot een goede trainer. Een van de paarden die Casey en Cathy hem beschikbaar stelden en waarmee Jimmy enorm veel succes heeft geboekt, is Guaranteed A Magnum [Magnum With A Dream]. In 2 jaar tijd reed Jimmy ruim $ 282.000 aan verdiensten op naam van de hengst met als hoogtepunten de NRHA Derby L4 Open- en L3 Intermediate Open Champion titel in 2018 en de NRHA Derby L4 Open Champion titel in 2019.
Na 12 jaar is Jimmy vast geworteld in de USA en heeft zijn eigen klantenkring opgebouwd. Een eigen, zelfstandige onderneming zat er aan te komen. Vanaf januari 2023 is dit een feit.
Van der Hoeven Reining Horses heeft zich zelfstandig gevestigd in Weatherford, Texas. Voorlopig nog onder het dak van de Wild Rose Ranch in Aledo, Texas. Aledo is nieuwe polder van Texas, het ontginnen daarvan is aan Jimmy wel toevertrouwd.

Foto: Jimmy en Guaranteed A Magnum. Foto: Mallory Beinborn, Impulse Photography, USA
©2023 WRS Nieuws

error: Content is protected !!