Midili en Maas winnaars NRHA Open Euro Futurity 4-jarigen

Midili en Maas winnaars NRHA Open Euro Futurity 4-jarigen

GD Peptos Olena Blue – Mirko Midili

Arnels Spat Olena – Lena-Marie Maas

14/11/2021 – De finales van de NRHA European L4 Open Futurity welke gisteren in Cremona (IT) zijn verreden bleven spannend tot aan de allerlaatste start van Cira Baeck (BE) met Americasnextcovrgirl [Walla Walla Whiz] in bezit van Maria Cecilia Fiorucci. De score to beat was een 223,0 neergezet door Mirko Midili (IT) en GD Peptos Olena Blue [Spat A Blue] in bezit van Domenico Giannitti. Midili had indrukwekkende spins, maar incasseerde ook een vette penalty voor een onderspin. Op de cirkels moest worden bijgestuurd, maar de stops en roll backs waren van grote klasse. Baeck deed voor Midili iets onder op de spins, maar reed daarentegen prachtige cirkels zonder zichtbaar stuurwerk. De uiteindelijke beslissing moest vallen bij de stops en roll backs en daarin kon Baeck Midili niet evenaren, resulterend in de score 222,5 en de reserve titel, de titel was voor Midili.
Naast de NHRA L4 Open European Futurity Champion titel claimde Midili tevens de IRHA L4 Open Futurity Champion titel. Ook hier was de reserve titel voor Baeck.
De overige Belgische finalisten reden ook verdienstelijk. Ann Fonck plaatste zich met CS Sailing Gun [Gunners Enterprise] in bezit van CS Ranch met de score 219,5 3de in zowel de NRHA Euro- als IRHA finale; Cira plaatste zich met Custom Vintage Berry [A Sparkling Vintage] in bezit van Fiorucci met de score 219,0 4de in de NRHA Euro- en 5de in de IRHA finale; en Bernard Fonck plaatste zich met Face To Face [Pale Face Dunnit] in bezit van Lenka Luckakova en CDS Shine McQueen [Shine Chic Shine] in bezit van 7 Heaven Reining Horses met de score218,5 gedeeld 5de in de NRHA Euro- en gedeeld 6de in de IRHA finale.
In de NRHA Euro L3-, L2- en L1 finales was Lena-Marie Maas (DE) superieur. Met de score 219,5 stuurde zij Arnels Spat Olena [Spat Olena] in bezit van Sabrina Adam naar 3 Open Futurity Champion titels. De reserve titel in de L3 was met de score 218,5 voor Manuel Cortesi (IT) en PC Sliderina One [One Gun] in bezit van Azienda Agricola Cortesi Piero en de L2 reserve titel met een 217,5 voor Alfredo Ciabattoni (IT) en Shine Solano Whiz [Shine Chic Shine] in bezit van Giuseppe Savino. In L1 werd de reserve titel met de score 213,5 gedeeld door 3 combinaties: Daniel Moro met de in eigen bezit zijnde Oak Eva Whiz [Spark N Whiz], Dino Lulli (IT) met Frozen Jessie Oak [Frozen Sailor] in bezit van Angelucci QH en Matteo Ferri (IT) met Electric Flashcode [Electric Code] in bezit van Georg Wiedenhofer.
Maas claimde tevens de IRHA L2 Open Futurity Champion titel; de reserve titel was voor Ciabattoni.
Vandaag worden de NRHA Non Pro Euro Futurity finales voor 4-jarigen verreden, aanvang 15:30 uur. Live streaming wordt verzorgd door Bonaga Communication.

©2021 WRS Nieuws

Fotografie: Bonaga Communication, IT

error: Content is protected !!