Q21 opent verrassend

Q21 opent verrassend

02/10/2021 – Gisteren is in Aken de Q21, het Internationaal Duits Kampioenschap voor Quarter Horses, van start gegaan met Halter klassen voor merries en ruinen. De opening was in het bijzonder verrassend in de categorie voor de ruinen. Het Wilhelmus werd afgespeeld voor een Amerikaan die op Europese bodem voor de tweede keer de voet in de arena zette. De eerste keer was 6 jaar geleden in Rieden-Kreuth (DE), niet in de Halter klasse, maar in de Huwelijks klasse, hij deed daar zijn huwelijksaanzoek aan Marjolijn Spaans. Het volmondige ‘Ja’ was wel een momentje.
We praten over Patrick Gray. In Aken nam Gray voor de allereerste keer in zijn leven deel aan een wedstrijd, geïnspireerd door Marjolijn die sinds haar huwelijk weinig in de showring is gezien, maar nu in Aken weer haar opwacht maakt. Marjolijn heeft haar sporen -zowel nationaal als internationaal- ruimschoots verdiend in de sport en een come back is welkom.
Gray kwam aan start met de 6-jarige ruin Dew Not Touch [A Touch Of Sudden], eigendom van Marjolijn, in de Open- en Amateur Performance Halter Geldings klasse en claimde in beide categorieën de titel. ‘Quinn’ werd tevens 1 maal verkozen tot Reserve Champion Gelding Open en 1maal tot Grand Champion Gelding Amateur. Dew Not Touch staat sinds 2021 op Nederlandse bodem bij Patrick en Marjolijn thuis. In nog geen jaar tijd heeft Marjolijn haar kennis en kunde van het showen prima overgebracht aan Patrick. Team spirit!
Bezoek www.dqha.de voor aanvullende informatie.

©2021 WRS Nieuws

Foto: Lux Company, DE

error: Content is protected !!