Maytheforcebewhizyou en Midili L4 Open Maturity Champions

Maytheforcebewhizyou en Midili L4 Open Maturity Champions

26/09/2021 – De finales van de € 65.000 added IRHA Open Maturity welke gisteren bij Tenuta Elementa in Bracciano (IT) zijn verreden waren vooral spannend in L4. Met nog 5 combinaties te gaan zorgde Mirko Midili en de 7-jarige hengst Maytheforcebewhizyou [Spooks Gotta Whiz] in bezit van Alberto Capello voor een verrassing. De score to beat was een 219,5 gereden door Cira Baeck (BE) met de 6-jarige hengst Gunna Be A Big Hit [Gunnatrashya] in bezit van Maria Cecilia Fiorucci. Midili stelde absoluut niet teleur, reed een bijzonder goede proef en legde de lat op 226,0. Als voorlaatste aan start kwam Nico Sicuro met de 7-jarige hengst Colonels Dancing Gun [Gunner] in bezit van Quarter Dream SRL nabij. Sicuro raakte de penalty box in de spins, maar de cirkels werden prachtig gereden. In de stops en rollbacks mistte de combinatie echter voldoende kracht met een 223,5 als resultaat. De verwachting was dat Cira Baeck met de 8-jarige hengst Phantom Face [Pale Face Dunnit] in bezit van Fiorucci – als laatste aan start – alles op alles zou zetten. Dat deed zij, maar raakte daarmee ook de penalty box hard in de spins. Op de cirkels, in de stops en rollbacks compenseerde zij dat uitstekend, maar in de laatste stop was de kracht er uit met een 223,0 als resultaat. De titel voor Midili, de reserve titel voor Sicuro en plaats 3 op het podium voor Baeck.
De titel in L3 ging met de score 221,0 naar de 7-jarige ruin Four Season Whiz [Topsail Whiz] in bezit van Luca Mauri en gereden door Sebastiano Valtorta; de reserve titel met een 216,5 naar de 6-jarige merrie Gunnersbabe [Gunner] in bezit van Bartolomeo Rubino en gereden door Lena-Marie Maas (DE) en plaats 3 met een 215,5 naar de 5-jarige merrie FB Topsail Shine [Shine Chic Shine] in bezit van Claudia Rizzola en gereden door Stefano Cerutti. Dit was tevens het podium van L2.
In L1 was de titel voor Maas, de reserve titel met de score 215,5 voor de 9-jarige ruin Sevenchextocash [Big Chex To Cash] in bezit van Susanna Sodi en gereden door Elio Simonini en plaats 3 met een 214,0 voor de 5-jarige hengst Made In Jersey [Yellow Jersey] in bezit van Fiorucci en gereden door Perrine Prevost (FR).
De Nederlandse Pia Boonstoppel voelde de spanning in de finales van haar eerste ‘grote’ wedstrijd. Met de 6-jarige hengst KN Made My Whiz [Hesa Mega Whiz] eindigde zij met de score 211,0 op plaats 10 in L2 en plaats 6 in L1. Met de 6-jarige hengst Dun For The Nite [Gunners Special Nite] deed een terugval naar draf haar de nek om en eindigde de combinatie op plaats 9 in L1. Beide paarden zijn in bezit van Fiorucci.

©2021 WRS Nieuws

Foto: Maytheforcebewhizyou en Mirko Midili. Foto: Andrea Bonaga, IT

error: Content is protected !!