Zege Midili, teleurstelling Czechowicz

Zege Midili, teleurstelling Czechowicz

21/11/2021 – Het beste uit de voorronden van de IRHA Open Futurity voor-3-jarigen, Lukasz Czechowicz (PL) en CSG Wisemanfear [Colonels Shining Gun] in bezit van Katarzyna Roleska, was voor het laatste bewaard in de finales welke gisteren in Cremona (IT) zijn verreden. De verwachtingen waren hooggespannen. Met de score 223,0 stond Spark Made Whiz [Spark N Whiz] in bezit van Luga Quarter Horses en gereden door Mirko Midili (IT) aan de leiding. Plaats 2 in het klassement werd met de score 221,5 bezet door Frozen Natrashya [Gunnatrashya] in bezit van Angelucci Quarter Horses en eveneens gereden door Midili.
Czechowicz ging goed van start met een zuivere run-in en back up. De spins werden veelbelovend ingezet. De hengst ging diep in de spins, te diep echter om de balans staande te houden: hij ging erbij zitten. Ondanks de 0-score kreeg Czechowicz een daverend applaus bij het verlaten van de arena. Hoewel slechts een pleister op de wonde, wel een uiting van groot respect. Zowel de L4 titel als L4 reserve titel waren voor Midili. Natuurlijk een prachtige zege, maar ongetwijfeld had ook Midili graag gezien dat Czechowicz zijn proef had kunnen rijden zoals het hoort; daar is de competitie immers voor bedoeld.
De Belgische NRHA Million Dollar Riders Bernard en Ann Fonck kwamen niet uit de verf in deze finales. Bernard eindigde met JJ Roosters Olaf [Ricochet Rooster] in bezit van Anthony Cianci met een 216,0 op plaats 8 en Ann met PL Miss Gotta Whiz [Spooks Gotta Whiz} in bezit van Lenka Lukackova met een 207,5 op plaats 18.
De titel in L3 ging met de score 221,0 naar Letters To Juliet [Master Snapper] gereden door Giacomo Ronchi (IT) en in gezamenlijk bezit van Ronchi en Impresa Agricola Cuoghi; de reserve titel met een 217,5 SQ Magnetic Dreamer [Chic Magnetic] in bezit van Marco Martinelli en gereden door Francesco Barbagli (IT). Petra van Ede (NLD) kreeg met Voodoo Steps [Shiners Voodoo Dr] in bezit van Gisela Haas de teleurstelling van een 0-score te verwerken.
De titel in L2 was voor SQ Magnetic Dreamer en Barbagli; de reserve titel met een 216,0 voor Xtra Doo Little [Shiners Voodoo Dr] in bezit van Katharina Schwarz en gereden door Stephan Rhode (DE). In L1 reed Tommaso Beltramini (IT) Steppin To Amarillo [Stepping On Sparks] in bezit van Riccardo Abati met de score 215,5 naar de titel. De reserve titel werd met de score 214,5 gedeeld door Piccola Sparkya [ARC Gunna Sparkya] in bezit van Niccolo Azzarone en Golden Sparkya [ARC Gunna Sparkya] in bezit van Rabboni Reining Horses, beiden met Fabio Russo in het zadel.

©2021 WRS Nieuws

Foto: Spark Made Whiz en Mirko Midili. Foto: Bonaga Communication, IT

error: Content is protected !!