Americana actueel

Americana actueel

09/09/2021 – Het is een hele klus om bij te houden wat er de afgelopen dagen allemaal gebeurd is op Americana. Het programma omvatte onder andere ERCHA Futurity- en Derby voorronden, NCHA voorronden, NRHA voorronden, NRHA klassen, NCHA klassen, Bridle Spectacular en Americana klassen, om maar enkele te noemen, waarvan velen zowel in de Open- als Non Pro divisie. Terugkijkend de focus op de Nederlandse en Belgische deelnemers.
Gisteren plaatste de Nederlandse Tiara van Dongen zich met de 12-jarige hengst Mr Gun WR San Jo [San Jo Freckles] in bezit van Marleen Suttels met de score 215,0 3de in de € 7.000 added NRHA Intermediate Open klasse (28 combinaties). De Oostenrijker Markus Gebert en de 7-jarige merrie Cash N No Chex [Lil Joe Cash] in bezit van Schlager & Nestelberger Partnership claimden met de score 219,0 de titel. De reserve titel was met de score 215,5 voor de Franse Clémence Nevaux en de 10-jarige ruin Frankiegoestoholywod [Hollywoodstinseltown] in bezit van Thomas Souitric.
De Intermediate Open klasse werd klasse in klasse gereden met de voorronde van de € 40.000 added NRHA Open klasse (35 combinaties). Met de score 221,5 nam de Italiaan Nico Sicuro met de 7-jarige hengst Colonels Dancing Gun [Gunner] in bezit van Quarter Dream SRL de leiding. De Belg Bernard Fonck kwalificeerde 2 paarden voor de finale, zo ook zijn echtgenote Ann. Met de 6-jarige ruin Spook Sunburst [Great Sun Burst] in bezit van 7 Heaven Reining Horses reed Bernard de score 221,0 en met de 5-jarige hengst GP A Spook In Town [Hollywoodstinseltown] in bezit van Golden Paint Ranch de score 219,0. Met de 7-jarige merrie Gunners Specialolena [Gunners Special Nite] in bezit van Diego dalla Gassa reed Ann de score 220,5 en met de 5-jarige ruin Shines Like Spook [Smart Spook] in bezit van Rosanne Sternberg de score 217,5. De Belgische Cira Baeck kwalificeerde eveneens 2 paarden voor de finale. Met de 8-jarige hengst Phantom Face [Pale Face Dunnit] reed zij de score 219,0 en met de 5-jarige hengst Nightcrawler [CFR Centenario Wimpy] de score 217,5. Beide paarden zijn in bezit van Maria Cecilia Fiorucci. En dan het Nederlandse tintje: de Duitser Grischa Ludwig reed met de 5-jarige hengst Spooks Of Genius [Spooks Gotta Whiz] in bezit van Margot van Doorne een 221,0.
In de ERCHA Bridle Spectacular individuele competitie gaat de Belg Jan Boogaerts met zijn eigen 7-jarige hengst Gold Rush WR Cowboy [Cowboy WR San Jo] met de samengestelde score 426,0 voorlopig aan de leiding, met het Fence Work nog te gaan.
De Belg Alfons Hoefkens en de 4-jarige hengst Yellow Gun WR Cowboy [Cowboy WR San Jo] in bezit van WR Horses plaatsten zich met de samengestelde score 619,0 voor de finale van de zowel de ERCHA Open- als Limited Open Futurity
Bezoek www.americana.de. Voor aanvullende informatie en het volledige programma.

©2021 WRS Nieuws

Foto: Nico Sicuro en Colonels Dancing Gun. Foto: 8 Photo Agency, IT

error: Content is protected !!