Jongere Belgische generatie in opkomst

Jongere Belgische generatie in opkomst

22/05/2021 – Na afronding van de finales van de NRHA Open European Futurity 2020 voor 4-jarigen (inmiddels 5-jarigen) welke gelijktijdig werd verreden met de IRHA Futurity 2020 voor 4-jarigen (inmiddels 5-jarigen) is duidelijk geworden dat de jongere Belgische generatie in opkomst is. In de Non Pro divisie had Bo Brutsaert met KB CJ Gun al 3 titels op haar naam gezet; in de Open divisie voegde Gilles Huyghe met Smart Spooky Joe [Lil Joe Cash] in bezit van Jean Louis Coutrot een titel en een reserve titel aan zijn palmares toe. Huyghe reed een mooie proef en behaalde zijn plusjes op alle manoeuvres. Ondanks een kleine penalty in de spins was het eindresultaat de score 217,5. Daarmee nam Huyghe de leiding in zowel het Euro L3- als L2 klassement. Bij de 2de sectie (L4 finalisten) liep zijn positie gevaar met de proef van Christian Baldelli (IT) met Step In The Night [Saturdaynight Custom] in bezit van Claudio Rizzola. Baldelli was absoluut sterker in de spins, maar raakte ook de penalty box hard, resulterend in een 217,5 en zowel de Euro L3 co-Reserve- als L2 co-Champion titel voor beide ruiters. Baldelli claimde tevens de IRHA L2 Champion titel. De reserve titel in deze divisie was met een 217,0 voor Late Little Whiz [Walla Walla Whiz] in eigendom van Sara Galimberti en gereden door Sylvia Venezia (IT).
De titel in zowel de L4- als L3 Euro divisie was met een 223,5 voor AR Vintage Dream [A Sparkling Vintage] in bezit van Azienda Agricola Cortesi Piero en gereden door Manuel Cortesi (IT). Gennaro Lendi (IT) reed Hollywood Dr [Shiners Voodoo Dr] van Davide Rossi met de score 222,5 naar de Euro L4- en IRHA L4 Reserve Champion titel.
De L1 Euro divisie eindigde in een co-Championship tussen de Italianen Giulia Mandaletti en Andrea Costa. Mandaletti met haar eigen Miss Dr Feel Good [Hollywood Gun Dunnit] tussen de teugels en Costa aan boord van RR Branding Star [RR Star] in bezit van Melanie Carter. Beide combinaties reden een 213,5.
De Belgen Ann en Bernard Fonck eindigden in de Euro L4 op de plaatsen 5, 7 en 8. Met Shines Like Spook [Smart Spook] in bezit van Rosanne Sternberg reed Ann een 220,5 en met Colonels Whize Gun [ Colonels Shining Gun] in bezit van Hermann Meindert een 219,5. Bernard zette met ND Pop Gun Trash [Gunnatrashya] in bezit van Nathalie Derua eveneens een 219,5 neer en met Spat Toy Boy Gun [ Spat Split And White] in bezit van CS Ranch een 218,0.
Petra van Ede (NL) eindigde met haar eigen Gonnashowya [Gunnatrashya] met de score 215,0 op plaats 8 in de Euro L3- en plaats 6 in de Euro L2 divisie. Het tweede Nederlands tintje kwam van Grischa Ludwig (DE). Ludwig reed West Coast Trash [Gunnatrashya] in bezit van Margot van Doorne met een 220,0 naar plaats 6 in de L4 Euro divisie.

©2021 WRS Nieuws

Foto: Gilles Huyghe en Smart Spooky Joe. Foto: Andrea Bonaga (IT)

error: Content is protected !!