Finalisten NRHA Open Euro Derby staan vast

Finalisten NRHA Open Euro Derby staan vast

28/10/2021 – De finalisten van de NRHA European Open Derby staan vast. In de voorronde voor L4 nam Cira Baeck (BE) met de 8-jarige hengst Phantom Face [Pale Face Dunnit] na een krachtig gereden proef met de score 223,0 de leiding. Baeck kwalificeerde 3 paarden voor de finale waarvoor een 217,5 de ondergrens was. Zowel met de 5-jarige hengst Nightcrawler [CFR Centenario Wimpy] als met de 6-jarige hengst Gunna Be A Big Hit [Gunnatrashya] reed zij de score 218,0. De 3 paarden zijn in bezit van Maria Cecilia Fiorucci. Met Phantom Face claimde Baeck tevens de titel in de APHA L4 Open Derby welke klasse in klasse met de NRHA voorrondes werd verreden. Bernard Fonck (BE) kwalificeerde eveneens 3 paarden voor de L4 finale: de 6-jarige ruin Spook Sunburst [Great Sun Burst] in bezit van 7 Heaven Reining Horses, score 220,0; de 5-jarige hengst ND Pop Gun Trash [Gunnatrashya] in bezit van Nathalie Derua, score 219,0; en de 5-jarige hengst GP A Spook In Town [Hollywoodstinseltown] in bezit van Golden Paint Ranch, score 217,5.
In L3 nam Markus Gebert (DE) met de 6-jarige merrie Spooks Gotta Deal [Spooks Gotta Gun] in bezit van Lisa Schlatter met een 220,5 de leiding. Voor een finaleplaats was de score 214,5 de ondergrens. Met de focus op Nederlandse en Belgische combinaties: Matyas Gobert (BE) reed met de 6-jarige hengst AJ Commander Dun Gun [Colonels Shining Gun] in bezit van Bruno Constantini een 216,5 en met de 8-jarige hengst Arh Trashy Surprise [Gunnatrashya] in bezit van AT Reining Dream een 214,5; Wim Vervecken (BE) met de 6-jarige merrie Wimpysshiningabigail [Wimpys Little Step] in bezit van Codan NV een 216,0; Kris Hermus (NL) met de 5-jarige merrie Misswhitefacegun [Colonels Shining Gun] in bezit van AK Quarterhorses een 215,5; en Petra van Ede (NL) met de 5-jarige ruin Gonnashowya [Gunnatrashya] in bezit van Lysbeth de Boer een 215,0.
De top score 219,0 in L2 staat op naam van Roberta Dubini (IT) en de 7-jarige merrie Magnum Chic N Chex [Magnum Chic Dream] in bezit van Lara Lorengo. De ondergrens voor een finaleplaats was een 211,5. Vervecken, Hermus en Van Ede voldeden hier aan. Met de score 214,0 kwalificeerde Van Ede tevens de 7-jarige merrie Cee U In Tinseltown [Hollywoodstinseltown] in bezit van Gisela Haas. Gilles Huyghe (BE) kwalificeerde de 5-jarige ruin Smart Spooky Joe [Lil Joe Cash] in bezit van Jean Louis Coutro met een 213,0; Kim Obenhaus (BE) de 7-jarige merrie Sheez A Tuff Jacky [Hesa Tuff Chic] in bezit van Alicia Nouwen met een 212,5; en Nimroid Vannietvelt (BE) de 8-jarige hengst Hey Joe [Smart Spook] in bezit van Steve Vannietvelt en Gina de Pauw met een 212,5.
Met een 218,5 nam Lena-Marie Maas met de 6-jarige merrie Gunnersbabe [Gunner] in bezit van Bartolomeo Rubino de leiding in L2. De ondergrens voor een finaleplaats was een 208,0.
De finales worden op zaterdag verreden. De actie is kosteloos live te volgen via de Equitá Lyon live streaming. Bezoek www.nrhaeuropeanderby.com voor aanvullende informatie.

©2021 WRS Nieuws

Foto: Phantom Face en Cira Baeck. Foto: Wanted Photos, IT

error: Content is protected !!