Gunner Be Step en Sicuro IRHA L4 Open Futurity Champion 3-jarigen

Gunner Be Step en Sicuro IRHA L4 Open Futurity Champion 3-jarigen

20/11/2023 – Afgelopen zaterdag is in Cremona (IT) de de Italiaanse Futurity afgesloten met de Open finales voor 3-jarigen met 14 finalisten in de $ 12.733 added L1-, 20 in de $ 22.919 added L2-, 21 in de $ 48.385 added L3- en 21 in de $ 170.622 added L4 finale.
De L1 Futurity Champion titel kwam met de score 215,5 op naam van Superwalla [Walla Walla Whiz] in bezit van Alberto Sabadin en gereden door Shane Mark Bas (IT). De reserve titel met een 211,0 op naam van Spataflash [Pale Face Dunit] in bezit van en gereden door Alessandro Pinto (IT). Plaats 3 op het podium was met een 208,5 gedeeld door Spark Magnetica [Spark N Whiz] in bezit van Vanessa Orazietti en gereden door Daniele Giacche (IT) en Rachele Enterprize [SG Frozen Enterprize] in bezit van Massimo Zanotti en gereden door Giovanni Zucchi (IT).
De titel in L2 kwam met een 220,5 op naam van GH Donna Whiz [Star Spangled Whiz] in bezit van Giuliano Gallizia en gereden door Alessandro Frassa (IT). Met Gunnabeagreatdude [ARC Gunnabeabigstar] in bezit van Le Fattorie di Matilde SRL claimde Frassa met een 220,0 tevens de reserve titel. Plaats 3 werd gedeeld. Zowel Massimiliano Ruggeri (IT) als Nicola Brunelli (IT) reden de score 216,5. Ruggeri met LMT Shining Gun [Colonels Shining Gun] in bezit van Lino Matteo Tosoni tussen de teugels en Brunelli met GF Whiz Double Face [Pale Face Dunnit] in bezit van Giorgia Ferrari onder het zadel.
De beslissing in L3 kwam na het rijden van een run-off tussen Frassa met Gunnabeagreatdude en Andrea Costa (IT) met Rush N Trashya PC [Gunnatrashya] in bezit van Alex Kubli. De run-off eindigde in het voordeel van Costa. De reserve titel alsmede plaats 3 waren voor Frassa.
Resteert de uitslag van de $ 170.622 added L4 finale met een indrukwekkend deelnemersveld qua ruiters. De paarden zijn 3-jarigen waarvan het potentieel nog moet blijken. Tegen het einde van de competitie ging Arnaud Girinon (FR) met World Map [Spooks Gotta Whiz] in bezit van Cecilia Frediani na het rijden van een prachtige proef met de score 223,0 aan de leiding. Als voorlaatste aan start nam Manuel Cortesi (IT) met Frozen Sven [SG Frozen Enterprize] in bezit van Euletorio Arcese en Roberto Cuoghi met de score 224,5 de leiding over. De laatste combinatie aan start was Nico Sicuro (IT) met Gunner Be Step [Sugar Little Step] in bezit van Quarter Dream SRL. In de voorronde had Sicuro al laten zien dat deze jonge hengst die hier voor de 5de maal werd uitgebracht potentie heeft en dat werd in deze finale proef bewezen. Met de score 226,0 is Gunner Be Step met Sicuro in het zadel de 2023 NRHA Italy L4 Open Futurity Champion. De jonge generatie in opmars. De reserve titel is voor Frozen Sven en Cortesi, plaats 3 voor World Map en Girinon.

©2023 WRS Nieuws
Foto: Gunner Be Step en Nico Sicuro. Foto: Bonaga Communication, IT

error: Content is protected !!