July Joe Snap en Cortesi IRHA L4 Open Futurity Champion 4-jarigen

July Joe Snap en Cortesi IRHA L4 Open Futurity Champion 4-jarigen

19/11/2023 – De $ 73.123 added IRHA L4 Open Futurity finale voor 4-jarigen welke afgelopen vrijdag in Cremona (IT) is verreden kende een verrassend slot. Torenhoge scores, zoals we die de afgelopen maanden voorbij hebben zien komen bleven uit. Vermoedelijk had dat te maken met de kwaliteit van de bodem, want veel combinaties ondervonden problemen in de stops. De betere proeven kwamen aan het einde van de competitie.
Met nog 3 combinaties te gaan, stond de topscore 220,5 op naam van PL New York Yankees [Yankee Gun] gereden door Nico Sicuro (IT). Sicuro bezette op dat moment de volledige Top 3. Met Whizkey Solo [Dun It For Whizkey] had hij een 220,0 neergezet en met West Coast Step [Sugar Little Step] een 217,0. De 3 paarden zijn eigendom van Quarter Dream SRL.
De eerste combinatie van de laatste 3 was Arnaud Girinon (FR) met Flexing Guns In Town [Hollywoodstinseltown] in bezit van Anna Maria Scheiflinger. Girinon verdiende veel krediet op de spins en met een 222,5 nam hij de leiding over. Als voorlaatste aan start deed Davide Brighenti (IT) met Irish Coffee [Dunnit For Whizkey] in bezit van Emma Villa zeker niet onder aan Girinon, maar in de stops kwam de combinatie tekort, resulterend in een 221,5. Bij de laatste combinatie aan start, Manuel Cortesi met July Joe Snap [Master Snapper] in bezit van Euletorio Arcese en Roberto Cuoghi, nam de spanning toe, zelfs vanachter het computerscherm. Op de NRHA European Futurity in mei dit jaar zette Cortesi met July Joe Snap de indrukwekkende score 232,0 neer. Dat lukte hem dit keer echter niet. De spins waren weer bloedspannend, de cirkels prima, maar ook Cortesi ondervond problemen in de stops, waarbij hij zelfs in de min ging, maar met een 223,0 was de L4 Open Futurity Champion titel een feit.

©2023 WRS Nieuws
Foto: Manuel Cortesi en July Joe Snap. Foto: Bonaga Communication, IT

error: Content is protected !!