Blessing, Penha en Becker aan elkaar gewaagd

Blessing, Penha en Becker aan elkaar gewaagd

23/10/2021 – De finales van de NRHA Germany Non Pro Breeders Futurity voor 3-jarige paarden welke gisteren in de Ostbayernhalle in Rieden-Kreuth (DE) zijn verreden waren absoluut de moeite van het kijken waard. Hoewel Stephanie Blessing (CH), Marina Becker (DE) en Emmalee Penha (BE) zeker aan elkaar gewaagd waren, kwam Penha als beste uit de strijd. In de voorrondes had de 24-jarige met haar 2 paarden, Dalmore Selene [Whizkey N Diamonds], alias ‘Nelly’, en Lightning Spook [Undercover Spook], alias ‘Boye’, al laten zien dat zij de strijd aankon en dat bewees zij eens te meer in de finales. Halverwege de wedstrijd zette Emmalee met Boye de score 214,0 neer en nam daarmee de leiding. Met nog 2 combinaties te gaan nam Becker met Whiz Gunnas Treasure [Walla Whiz Chrome] met een 214,5 de leiding over. Als voorlaatste aan start overtrof Blessing op haar beurt deze score met Shiners Dreamer [Shiners Voodoo Dr] ruim. Ondanks het feit dat de penalty box niet onaangeroerd bleef, reed de combinatie een 217.0. Dat was de uitdaging voor Emmalee en Nelly als laatste combinatie aan start. De jonge dames lieten mooi gereden cirkels en bovengemiddeld uitgevoerde spins zien, resulterend in een 215,0. Zij claimden daarmee zowel de L4 Futurity Reserve Champion- als de L3- en L2 Futurity Champion titel. De L4 titel was voor Blessing, de L3- en L2 reserve titel voor Becker. Met Boye plaatste Emmalee zich 4de in L4 en 3de in L3 en L2. Een fantastische prestatie, mede gezien het feit dat beide paarden door haar zelf zijn grootgebracht en getraind. Emmalee: “Nelly is voor ons al vanaf het moment van geboorte een zeer speciaal paard. Dat ze nu ook nog de Futurity wint, is gewoon echt fantastisch. Ik kijk met spanning en plezier uit naar de toekomst met beide paarden.”
De L1 titel was met de score 212,5 voor Sabrina Voglberger (DE) en BH Ruf Moonshadow [I Am A Ruf Boy]; de reserve titel met een 211,0 voor Nadine Kamintzsky (DE) en Frozen Gambler [SG Frozen Enterprize].
Noemenswaardig is ook de prestatie van Bo Brutsaert (BE) met CJ Made Me Do It [CJ Whiz]: met een 213,0 eindigde de combinatie op plaats 5 in L4 en op plaats 4 in zowel L3 als L2.

©2021 WRS Nieuws

Foto: Emmalee Penha en Dalmore Selene. Foto Tom Hautmann, DE

error: Content is protected !!