Kubli, Hesse en Bachleitner NRHA-G Non Pro Derby Champions

Kubli, Hesse en Bachleitner NRHA-G Non Pro Derby Champions

09/10/2021 – Gisteren zijn in de Ostbayernhalle in Rieden-Kreuth (DE) de finales van de NRHA Germany Non Pro Breeders Derby verreden. De grote winnaars zijn de Duitser Robert Hesse, de Zwitser Alex Kubli en de Oostenrijkse Celina Bachleitner.
Met de 6-jarige ruin My Personal Mercedes [Cromed Out Mercedes] claimde Hesse met de score 214,0 zowel de L1- als L2 titel. De reserve titel in beide divisies was met een 213,5 voor de Duitse Maria Theresa Till en de 12-jarige hengst Arc Captain [Master Snapper].
Kubli reed zijn 8-jarige hengst Gunna Ruf Ya [Gunnatrashya] met de score 215,5 naar de titel in zowel L4 als L3. Hier was echter wel een run of voor nodig, want ook de Oostenrijkse jeugdruiter Celina Bachleitner reed met de 12-jarige ruin Paintball Gun [Gunner] een 215,5. De run off pakte uit in het voordeel van Kubli.
Bachleitner claimde niet alleen de reserve titel in zowel L3 als L4, maar zette met 3,5 punten verschil op nummer 2 eveneens de Youth Derby Champion titel op haar naam. De reserve titel was voor de Duitse Laura Schmitz en haar 7-jarige ruin Kangaroosta [Little Banty Rooster].
In L4, L3 en L2 waren alle ogen gericht op de laatste combinatie aan start: de 72-jarige Olga Hofmann (DE) met de 11-jarige ruin Walla Whiz Keen [Walla Walla Whiz] die in de voorrondes verrassend de leiding had genomen. De lichte penalty op de spins kon geen kwaad, want daar behaalde zijn ook haar krediet, evenals op de cirkels. In de roll backs kwam de combinatie echter tekort, resulterend in de score 210,0 en de gedeelde plaats 7 in L4, de gedeelde plaat 8 in L3 en de gedeelde plaats 7 in L2. Fantastisch resultaat.
Elena Lagendijk (NL) en de 7-jarige ruin Customized Gun [Pale Face Dunnit] reden eveneens een 210,0 en deelden de plaatsen  8 en 7 in L2 en L3 en eindigden op de gedeelde plaats 8 in L1. Catharine Smetsers (NL) en de 7-jarige merrie Wimpy Special Gun [One Gun] reed de score 209,0 en eindigde op de gedeelde plaats 13 in L1 en op plaats 12 in L3.
Een bittere pil was er te verwerken voor Siebe van Bekhoven (BE) en de 6-jarige ruin WS Check My Pedigree [Wimpys Smoking Gun]. Sterk in de voorrondes en riant gekwalificeerd voor deL4-, L3-, L2- en L1 finales . Van Bekhoven kreeg een no-score bij de bit controle. Ergens zat er een schakeltje verkeerd.

©2021 WRS Nieuws

Foto: Celina Bachleitner en Paintball Gun. Foto: Tom Hautmann, DE

error: Content is protected !!