Shinersvoodoojunior Open Futurity Champion 3&4 jarigen

Shinersvoodoojunior Open Futurity Champion 3&4 jarigen

26/09/2023 – Met in totaal 66 combinaties aan start, afkomstig uit België, Nederland, Italië, Duitsland en Frankrijk, mag de $ 49.000 added NRHA Belgium Open Futurity voor 3- en 4-jarigen welke zaterdag op Reining Center Meertenhof in Grathem is verreden als geslaagd in de boeken worden bijgeschreven. In de $ 32.000 added L4 divisie kwamen 31 combinaties aan start. Met de score 227,0 claimde Arnaud Girinon (FR) met de 4-jarige ruin Shinersvoodoojunior [Shiners Voodoo] in bezit van Ulrich Laudenklos overtuigend de titel. Hij nam met deze score de leiding over van Grischa Ludwig (DE) die de 4-jarige hengst Chic Weasel in bezit van Georg Wiedenhofen eerder in de competitie naar een fraaie 225,5 had gereden.
Arnaud: “Shinersvoodoojunior alias JR werd bij mij gebracht als 2-jarige en sedertdien rijd ik hem. Ik had positieve verwachtingen om hem uit te brengen op de Belgische Futurity. Verleden jaar deed hij het als 3-jarige het bijzonder goed op deze locatie. Na aankomst in Grathem voelde JR zich thuis in zijn box en ging lekker rollen. Daarbij werd het achterbeen geblesseerd. Ik dacht bij mijzelf ‘einde verhaal voor deze wedstrijd’, maar het viel mee. De blessure was oppervlakkig met wat schaafwonden. In de klassen waarin ik hem daarna heb geschoold, heb ik foutjes gemaakt, maar er was tijd om daar aan te werken en ik dacht dat JR goed was voorbereid. Ik breng hem graag uit op een snaffle bit en heb die keuze gemaakt op deze Futurity. Toen ik de score van Grischa hoorde, had ik niet de verwachting deze te kunnen evenaren, laat staan te overtreffen. Maar JR voelde fantastisch aan en gaf mij zelfvertrouwen. Ik hoefde geen puntjes op de ‘ï’ te zetten en hij stelde niet teleur. Deze wedstrijd was goed georganiseerd en het is altijd fijn daar te komen. Alle paarden deden het eigenlijk goed zaterdagavond. Dat had een positieve invloed op mijn manier van denken en ik denk dat JR dat heeft gevoeld.”
De score 225,5 werd ook gereden door Bernard Fonck (BE) met de 4-jarige hengst The Spook Is Dun [Spooks Gotta Whiz] in bezit van FC American Horses Cerantola, resulterend in de co-Reserve Champion titel samen met Ludwig. In de $ 10.500 added L3 divisie was Emanuel Ernst (DE) uit 33 combinaties bijzonder sterk. Met de score 222,5 reed hij de 4-jarige hengst LT Commander Data MM [Colonels Shining Gun] in bezit van Michaela Kautz naar de titel en met een 221,5 de 4-jarige ruin VH Tony Spark [Smart N Sparkin] in bezit van Kathrin Vetter naar plaats 3. De reserve titel was met een 222,0 voor de 4-jarige hengst GP Sparkin N Muffin [Smart N Sparkin] in bezit van Golden Paint Ranch en gereden door Gilles Huyghe (BE). In de $ 5.300 added L2 divisie met 41 combinaties aan start claimde Ernst zowel de titel als de reserve titel. Plaats 3 ging met de score 221,0 naar de 4-jarige merrie ND Special Pop [Gunners Special Nite] in bezit van Pia Pickhardt en gereden door Kim Obenhaus (DE). De $ 2.100 added L1 divisie telde 21 combinaties aan start en het podium moest worden genivelleerd. Trede 1 moest met een score 215,0 plaats bieden aan drie Duitse combinaties die het co-Championship prefereerden boven een run-off: Pascal Elmers met de in eigen bezit zijnde 4-jarige hengst A Dream N Wrangler [Magnum Chic Dream], Nike Lorenz met de in het bezit van Susanne Lorenz zijnde 4-jarige merrie Mobsters Darling [HF Mobster] en Denis Hermann met de 3-jarige hengst SG Exx Colonel [Exxcaliber] in bezit van Barbara Hüntelmann.
De volledige uitslagen zijn te vinden op Showmanager.

©2023 WRS Nieuws
Foto: Arnaud Girinon en Shinersvoodoojunior. Foto: RCM Fotografie, NL

error: Content is protected !!