Shines Like Spook en Ann Fonck EAC Open Champions

Shines Like Spook en Ann Fonck EAC Open Champions

02/08/2021 – Het NRHA European Affiliate Championship 2021 (EAC) dat op de Tuse Creek Ranch in Regstrup (DK) is verreden, is afgesloten met de Open klasse. Met slechts 8 combinaties aan start geen grote klasse, maar daarom niet minder spannend. De Belgische titelverdedigster Ann Fonck opende de klasse met de 7-jarige merrie Gunners Specialolena [Gunners Special Nite] in bezit van Diego dalla Gassa en zette de openingsscore op 220,0. Het siert Fonck dat zij deelname aan het EAC verkoos boven deelname aan de Italiaanse Derby die gelijktijdig in Cremona (IT) plaatsvond, een uiterst sympathieke keuze.
Als 5de combinatie aan start ging de Oostenrijker Klaus Lechner met de 16-jarige hengst Cody Rooster Delmaso [Ricochet Rooster] in bezit van Julia Gaupmann de uitdaging vol aan. Lechner deed zeker niet onder voor Fonck. Hij reed een goede proef en maakte deze af met een fantastisch uitgevoerde sliding stop wat zijn score op 222,0 bracht.
Ann had nog een troef achter de hand: de 5-jarige ruin Shines Like Spook [Smart Spook] in bezit van Rosanne Sternberg waarmee zij als laatste in de klasse aan start kwam. Niets werd aan het toeval overgelaten. De spins waren indrukwekkend en de overige manoeuvres gewaagd. De inspanning werd beloond met de score 223,5 en de titel. De reserve titel was voor Cody Rooster Delmaso en Lechner, plaats 3 op het podium voor Gunners Specialolena en Fonck.

©2021 WRS Nieuws

Foto: Podium Open. Foto: PhotoMi, DK

error: Content is protected !!