Fantastische dubbele zege voor Petra van Ede

Fantastische dubbele zege voor Petra van Ede

08/08/2021 – Zonder twijfel is Petra van Ede op dit moment de best presterende Open ruiter die Nederland in huis heeft. Op de BO Ranch Open Derby voor 4- tot en met 7-jarigen welke gisteravond op de BO Ranch in La Chapelle La Reine (FR) is verreden verpletterde zij het $ 5.000 added L2 16-koppige deelnemersveld. Van Ede kwam met 2 paarden aan start. Als eerste met de 7-jarige merrie Cee U In Tinseltown [Hollywoodstinseltown] in bezit van Gisela Haas. Van Ede behaalde krediet op nagenoeg alle manoeuvres en sloot haar proef af met een fraaie sliding stop. De beloning was de score 220,0. Geen enkele combinatie kwam daar ook maar in de buurt. Met haar tweede troef, de in eigen bezit zijnde 5-jarige hengst Gonnashowya [Gunnatrashya], overtrof Van Ede zichzelf met de score 221,5. Zowel de titel als reserve titel waren voor Van Ede, met maar liefst 10 volle punten voorsprong op nummer 3; de Duitser Oliver Stein en de 6-jarige merrie Wrangle Whiz Chica [Wrangle Chic] in bezit van Stefan Trimborn.
Van Ede: “Ik ben zo blij met beide paarden. L2 Champion én Reserve Champion; hoe mooi is dat! Ik heb Gonnashowya alias Yolo zelf gefokt uit de merrie JK Vivs Show Tip van onze vriendin Leona. Yolo voelde heel goed aan in de run. Ik weet dat het een goed paard is en als het dan allemaal zo in elkaar valt zoals hier in Frankrijk is gewoon geweldig. Beide paarden zijn fantastisch en ik ben super trots op ze.”
In de $ 15.000 added L4 (14 combinaties) welke klasse in klasse werd verreden met L2 eindigde van Ede op de 5de en gedeelde 7de plaats. In deze divisie voerden de Foncks (BE) de boventoon. De titel ging met de score 227,0 naar de 5-jarige hengst ND Pop Gun Trash [Gunnatrashya] in bezit van Natalie Derua en gereden door Bernard. De gedeelde reserve titel met de score 224,5 naar de 5-jarige ruin Shines Like Spook [Smart Spook] in bezit van Rosanne Sternberg en de 5-jarige ruin Colonels Whize Gun [Colonels Shining Gun] in bezit van Anneliese en Hermann Meinert; beiden gereden door Ann. Met de score 222,0 reed Bernard de 6-jarige ruin Spook Sunburst [Great Sun Burst] in bezit van 7 Heaven Reining Horses naar plaats 4.


©2021 WRS Nieuws

Foto: Gonnashowya en Petra van Ede. Foto: 8 Photo Agency, IT

error: Content is protected !!