Open NRHA Futurity finalisten bekend

Open NRHA Futurity finalisten bekend

02/12/2021 – Het deelnemersveld van de NRHA Open Futurity finales staat vast. In tegenstelling tot voorgaande jaren ontbreekt het Nederlands tintje aan de finales dit jaar, maar er zit wel een Europees tintje aan. De Fransman Mathieu Buton woonachtig in Overbrook, Oklahoma, kwalificeerde de in eigen bezit zijnde Makin A Little Trash [Gunnatrashya] met de samengestelde score 439,0 voor zowel de L4- als L3 finale en Shine Babies A Ten [Shine Chic Shine] in bezit van Gregory Gessner met de samengestelde score 434,0 voor de L3 finale. De kop positie van zowel het L4- als Prime Time klassement wordt met de samengestelde score 445,5 ingenomen door Shawn Flarida (VS) en Shiner On My Eye [Shiners Voodoo Dr] in bezit van Roberta Santagata; de kop positie in L3 met de samengestelde score 442,0 door Matthew McDowell (VS) en Xtra Whiz On Ice [SG Frozen Enterprize] in bezit van Elisha Irwin.
De Duitser Daniel Schlömer woonachtig in Scottsdale, Arizona, kwalificeerde Bar Hoppin Spook [Smart Spook] in bezit van Maria Daniele Inc met de samengestelde score 436,5 voor zowel de L3- als L2 finale en Circuit Breakr [Mr Electric Spark] in bezit van Valerie Arend met de samengestelde score 430,0 voor de L2 finale. De kop positie in L2 wordt met de samengestelde score 444,0 ingenomen door Jesse Beckley (CAN) en Trashinyurdreams [Gunnatrashya] in bezit van Norma Siebert.
De Italiaanse Gloria Spiaggi woonachtig in Aubrey, Texas, kwalificeerde Light Up Your Six [Inferno Sixty Six] in bezit van Slide Or Die LLC met de samengestelde score 420,5 voor de L1-finale. Met de samengestelde score 432,0 staan Wade McDonald (VS) en Shining Like Flinn [In Like Flinn] in bezit van Pastorino Hay & Ranch Supply op de kop positie.
De Open finales worden op zaterdag 4 december verreden. De L4 Open Futurity Champion kan rekenen op een gegarandeerd geldbedrag van $ 350.000, de Reserve Champion ontvang gegarandeerd $ 150.000 en nummer 3 gegarandeerd $ 100.000. Er is veel discussie geweest over dit gegarandeerd prijzengeld, gegenereerd uit extra sponsorgeld. Veel NRHA leden spraken de voorkeur uit dat NRHA dit geld zou aanwenden om de Non Pro competitie een extra impuls te geven, maar daar is geen gehoor aangegeven.
Bezoek www.nrhafuturity.com voor aanvullende informatie en live uitzending.

©2021 WRS Nieuws

Foto: Trashinyurdreams en Jesse Beckley. Foto: Waltenberry, VS

error: Content is protected !!